Saci
Varázskonyhája
Gránátalmás zellersaláta dióval
Már ránézni is öröm! A gránátalma üde gyümölcsössége jól párosul a zeller ízével, amit a dió még jobban kiemel. A hozzávalókat külön-külön mindenki ismeri, mégis együtt varázslatos kombinációt adnak.
Hozzávalók
1 zeller, 1 gránátalma, két marék dió
Elkészítése
A zeller meghámozom, felkockázom és megpárolom, majd ha megpuhult hagyom kihűlni. A diót megpirítom és kézzel ledörzsölöm róla a héját. Ha zeller már hideg, akkor a gránátalmát félbevágom és villával rákaparom a gyümölcsöt, majd végül meghintem a dióval.
Sült avokádó saláta
Az avokádó egy új formája, a grillezés, sütés nagyon jó ízt ad neki. Pikánsan ajánlom még annak is, aki nem kedveli az erőset.
Hozzávalók:
1 nem túl érett avokádó, koktélparadicsom, póréhagyma, 2 szárzeller, fél kaliforniai paprika
Öntethez: olivaolaj, citromlé, só, bors, csili vagy erőspista
Elkészítése:
Az avokádót kimagozom és meghámozom, olaj nélkül barnára sütöm a szeletkéket serpenyőben, mivel elég zsíros nem fog lesülni. Összevágom a többi zöldséget is egy tálba, hozzáadom a kihűlt avokádót és az összekevert öntetet.
Fekete lencse szójavirslivel
Ideális kirándulásra, tápláló, könnyen szállítható és bírja a meleget.
Nem félek a szója virslitől, sőt, teljesen rendben van, legalább tudom, hogy csak szójából van. Elárul nem sokkal másabb az íze, mint az átlag virsliknek.
A fekete lencsét nem kell áztatni, de nem esik szét, mint a vörös lencse.
Hozzávalók
1 csésze fekete lencse, só, bors, borsikafű, petrezselyem, lilahagyma, szójavirsli
Elkészítése:
A lencsét vízben megfőzőm a fűszerekkel, hagyom kihűlni. Serpenyőben megsütöm a virsliket és falkarikázom. Végül összekeverem a lencsét, a virslivel, hozzáadom felkockázott lilahagymát és a petrezselymet.
Szavazás