Saci
Varázskonyhája
Tojáskrémmel töltött lenmagpelyhes tekercs
Akár vendégváró is lehet, szinte mindig vannak otthon hozzávalók.
Hozzávalók
palacsintához: zabpehelyliszt, lenmagpehely
krémhez: 5 tojás, 1 kicsi hagyma, egy marék ruccola, 2 nagy evk. mustár, 2 evk. búzacsíra olaj, só, bors
Elkészítése
Felteszem a tojásokat főni, amíg elkészül a kemény tojás, megsütöm a palacsintákat. Ehhez csak összekeverem a lisztet, a lenmagpelyhet vízzel és minél nagyobb átmérőjű palacsintákat sütök belőle. Kb. 3-4 db elég is lesz.
Ha tojások megfőttek, megpucolom őket, lereszelem, hozzáadom a mustárt, az olajat, az apróra vágott hagymát, felaprított ruccolát, sót, borsot. Ezzel a krémmel megkenem a palacsinta teljes felületét és szorosan feltekerem, majd óvatosan éles késsel kb. 3-4 cm vastag karikákat vágok belőle. Ezeket egy egymás mellé egy tálra teszem és Erős Pistával kínálom. Nem vagyok nagy erős kedvelő, de ehhez nagyon finom!
Szavazás